Matlådan Meny
1:a perioden (V 1, V 9, V17, V25, V33, V41, V49)
- Mån: Kålpudding, kokt potatis, brunsås och lingonsylt
- Potatis och purjolökssoppa
- Tis: Citronkokt torsk med räkor & dill, kokt potatis.
- Chiligratinerad kassler med ris
- Ons: Ugnstekt falukorv med hemgjort potatismos.
- Biff a`la lindström
- Tors: Ärtsoppa med fläsk, senap, plättar & sylt
- Fåraherdens paj.
- Fre: Ugnsstekt fläskfilè med klyftpotatis, pepparsås, efterrätt.
- Helgmeny: Ostfylld fläskkotlett med paprikasås
- Halldins lax med kokt potatis.
2:a perioden (V 2, V10, V18, V 26, V34, V42, V50)
- Mån: Spagetti och köttfärssås.
- Tomatsoppa
- Tis: Stekt strömming, potatismos & löksås
- Persiljejärpar, kokt potatis, gräddsås & lingonsylt.
- Ons: Fläskpannkaka & lingonsylt.
- Renskav med hemlagat potatismos, lingonsylt.
- Tors: Leverbiff, kokt potatis, brunsås, lingonsylt.
- Småländska kroppkakor med smör och lingonsylt.
- Fre: Kyckling Marengo, kokt potatis & efterrätt.
- Helgmeny: Porterstek med hasselbackspotatis, gräddsås, svartvinbärsgele
- Ugnsstekt lax på saltbädd med pressad potatis och räk/romsås.
3:e perioden (V3, V11, V19, V27, V35, V43, V51)
- Mån: Lasagne.
- Kycklingsoppa.
- Tis: Janssons frestelse
- Köttfärspaj.
- Ons: Korvstroganoff
- Skinklåda.
- Tors: Bruna bönor med stekt fläsk/falukorv.
- Fisk med frasigt täcke, kokt potatis.
- Fre: Klassisk slottstek, kokt potatis, sås, kokta grönsaker, vinbärsgele & efterrätt.
- Helgmeny: Gratinerad fläskfile, med ädelostsås & potatisgratäng
- Kyckling i apelsinsås.
4:e perioden (V4, V12, V20, V28, V36, V44, V52)
- Mån: Pasta Carbonara
- Fläskkorv med rotmos
- Tis: Laxlåda.
- Orientalisk köttfärsgryta, ris
- Ons: Köttsoppa med klimp.
- Skink- och ostsås med kokt potatis
- Tors: Köttfärslimpa, kokt potatis, brunsås, lingonsylt.
- Korvgryta.
- Fre: Tacopaj, efterrätt
- Helgmeny: Fläskfile med pepparsås
- Kinesisk BBQ med sötsur sås
5:e perioden (V5, V13, V21, V29, V37, V45)
- Mån: Köttbullar med kokt potatis, gräddsås, lingonsylt.
- Purjolöksgratäng
- Tis: Kalops, kokt potatis & rödbetor.
- Saffransfisk, kokt potatis
- Ons: Varmkorv med hemmagjort potatismos
- Stekt fläsk med löksås och potatis
- Tors: Stekt lever med lök, gräddsås, kokt potatis och lingonsylt
- Gulashsoppa med köttfärs.
- Fre: Fläskkotletter, kokt potatis, gräddsås & efterrätt.
- Helgmeny: Biff Stroganoff, ris.
- Ugnstekt Kyckling, kokt potatis
6:e perioden (V6, V14, V22, V30, V38, V46)
- Mån: Chili Con Carne.
- Potatiskpannkaka, lingonsylt.
- Tis: Pyttipanna, stekt ägg och rödbetor.
- Gräddstuvad kycklinglever med ris och lingonsylt
- Ons: Pepparotskött med kokt potatis.
- Spenatsoppa med ägghalvor
- Tors: Pannbiff med lök, kokt potatis, lingonsylt.
- Frukostkorv med senapssås, kokt potatis
- Fre: Fläskkotlettsgratäng & efterrätt.
- Helgmeny: Fransk skink- och ostpaj
- Saftig fläskfile med bearnaisesås och potatis
7:e perioden (V7, V15, V23, V31, V39, V47)
- Mån: Tastys köttgryta på fläsk- och nötkött, potatis
- Köttfärssoppa.
- Tis: Filègryta med syltlök, kokt potatis
- Kycklingklubba med hemgjort potatismos, gräddsås och vinbärsgele
- Ons: Mjölkstuvade makaroner med fläsk/falukorv.
- Dillkött, kokt potatis
- Tors: Hemgjord palt med fläsk, smör, lingonsylt.
- Viltkryddade biffar med gräddsås & potatis
- Fre: Plommonspäckad fläskkarre, potatis och gräddsås & efterrätt.
- Helgmeny: Köttfärsfyllda Crepes
- Fläskfilegratäng med hollandaisesås & potatisgratäng
8:e perioden (V8, V16, V24, V32, V40, V48)
Mån: Raggmunkar, stekt fläsk & lingonsylt
Makaronipudding.
Tis: Fiskgratäng med vitvinssås, potatismos
Korvgratäng
Ons: Persiljestuvad potatis, bratwurst, inlagda rödbetor.
Biff med bambuskott & ris.
Tors: Ugnspannkaka med sylt
Tornedals laxsoppa.
Fre: Köttgryta, kokt potatis & efterrätt.
Helgmeny: Marinerad kassler med potatissallad
Fläsk i youghurtsås