Matlådan Meny

 

1:a perioden (V 1, V 9, V17, V25, V33, V41, V49)

  • Mån: Kålpudding, kokt potatis, brunsås och lingonsylt
  •          Potatis och purjolökssoppa
  •     
  • Tis:   Citronkokt torsk med räkor & dill, kokt potatis.
  •          Chiligratinerad kassler med ris
  •  
  • Ons:  Ugnstekt falukorv med hemgjort potatismos.
  •           Biff a`la lindström
  •  
  • Tors: Ärtsoppa med fläsk, senap, plättar & sylt
  •           Fåraherdens paj.
  •  
  • Fre:   Ugnsstekt fläskfilè med klyftpotatis, pepparsås, efterrätt.
  •  
  • Helgmeny:  Ostfylld fläskkotlett med paprikasås
  •                     Halldins lax med kokt potatis.
  •                        

 

2:a perioden (V 2, V10, V18, V 26, V34, V42, V50)

  • Mån: Spagetti och köttfärssås.
  •          Tomatsoppa
  •  
  • Tis:   Stekt strömming, potatismos & löksås
  •          Persiljejärpar, kokt potatis, gräddsås & lingonsylt.
  •  
  • Ons:  Fläskpannkaka & lingonsylt.
  •           Renskav med hemlagat potatismos, lingonsylt.
  •  
  • Tors: Leverbiff, kokt potatis, brunsås, lingonsylt.
  •          Småländska  kroppkakor med smör och lingonsylt.
  •  
  • Fre:   Kyckling Marengo, kokt potatis & efterrätt.
  •          
  •  
  • Helgmeny: Porterstek med hasselbackspotatis, gräddsås, svartvinbärsgele
  •                   Ugnsstekt lax på saltbädd med pressad potatis och räk/romsås.
  •             
  •                   
  •     
  •                     

 

3:e perioden (V3, V11, V19, V27, V35, V43, V51)

  • Mån:  Lasagne.
  •           Kycklingsoppa.
  •          
  • Tis:   Janssons frestelse
  •           Köttfärspaj.
  • Ons:  Korvstroganoff
  •           Skinklåda.
  •  
  • Tors: Bruna bönor med stekt fläsk/falukorv.
  •          Fisk med frasigt täcke, kokt potatis.
  •  
  • Fre:   Klassisk slottstek, kokt potatis, sås, kokta grönsaker, vinbärsgele & efterrätt.
  •         
  • Helgmeny: Gratinerad fläskfile, med ädelostsås & potatisgratäng
  •                    Kyckling i apelsinsås.
 

 

4:e perioden (V4, V12, V20, V28, V36, V44, V52)

  • Mån: Pasta Carbonara
  •          Fläskkorv med rotmos
  •  
  • Tis:   Laxlåda.
  •          Orientalisk köttfärsgryta, ris
  •  
  • Ons:  Köttsoppa med klimp.
  •           Skink- och ostsås med kokt potatis
  •  
  • Tors: Köttfärslimpa, kokt potatis, brunsås, lingonsylt.
  •          Korvgryta.
  •  
  • Fre:   Tacopaj, efterrätt
  •  
  • Helgmeny: Fläskfile med pepparsås
  •                   Kinesisk BBQ med sötsur sås
  •  

 

5:e perioden (V5, V13, V21, V29, V37, V45)

  • Mån: Köttbullar med kokt potatis, gräddsås, lingonsylt.
  •          Purjolöksgratäng
  •  
  • Tis:   Kalops, kokt potatis & rödbetor.
  •          Saffransfisk, kokt potatis
  •  
  • Ons:  Varmkorv med hemmagjort potatismos
  •           Stekt fläsk med löksås och potatis
  •  
  • Tors: Stekt lever med lök, gräddsås, kokt potatis och lingonsylt
  •          Gulashsoppa med köttfärs.
  •    
  • Fre:   Fläskkotletter, kokt potatis, gräddsås & efterrätt.
  •  
  •  
  • Helgmeny:  Biff Stroganoff, ris.
  •                    Ugnstekt Kyckling, kokt potatis    
  •                          

 

6:e perioden (V6, V14, V22, V30, V38, V46)

  • Mån: Chili Con Carne.
  •          Potatiskpannkaka, lingonsylt.
  •  
  • Tis:   Pyttipanna, stekt ägg och rödbetor.
  •          Gräddstuvad kycklinglever med ris och lingonsylt
  •  
  • Ons:  Pepparotskött med kokt potatis.
  •           Spenatsoppa med ägghalvor
  •    
  • Tors: Pannbiff med lök, kokt potatis, lingonsylt.
  •          Frukostkorv med senapssås, kokt potatis
  •  
  • Fre:   Fläskkotlettsgratäng & efterrätt.
  •  
  • Helgmeny:  Fransk skink- och ostpaj
  •                    Saftig fläskfile med bearnaisesås och potatis  
  •                         

 

7:e perioden (V7, V15, V23, V31, V39, V47)

  • Mån: Tastys köttgryta på fläsk- och nötkött, potatis
  •          Köttfärssoppa.
  •  
  • Tis:   Filègryta med syltlök, kokt potatis
  •          Kycklingklubba med hemgjort potatismos, gräddsås och vinbärsgele
  •  
  • Ons: Mjölkstuvade makaroner med fläsk/falukorv.
  •          Dillkött, kokt potatis
  •  
  • Tors: Hemgjord palt med fläsk, smör, lingonsylt.
  •          Viltkryddade biffar med gräddsås & potatis
  •         
  •  
  • Fre:   Plommonspäckad fläskkarre, potatis och gräddsås & efterrätt.
  •  
  •  
  • Helgmeny: Köttfärsfyllda Crepes
  •                    Fläskfilegratäng med hollandaisesås & potatisgratäng    
  •                          

 

8:e perioden (V8, V16, V24, V32, V40, V48)

                  Mån: Raggmunkar, stekt fläsk & lingonsylt

                           Makaronipudding.

 

                  Tis:   Fiskgratäng med vitvinssås, potatismos

                           Korvgratäng

 

                  Ons: Persiljestuvad potatis, bratwurst, inlagda rödbetor.

                           Biff med bambuskott & ris.

 

                  Tors: Ugnspannkaka med sylt

                           Tornedals laxsoppa.

 

                   Fre:  Köttgryta, kokt potatis & efterrätt.

 

                   Helgmeny: Marinerad kassler med potatissallad

                                     Fläsk i youghurtsås